Livet som pappa

Direktlänk till inlägg 27 april 2012

Hotad

Av Emil Löfgren - 27 april 2012 12:12

Kommunen hotas av miljonvite för miljön på Kristinebergsskolan

Borås 2012-04-25 | Uppdaterad 2012-04-25


Nu skärper Arbetsmiljöverket kraven och ställer villkor på förbättringar på Kristinebergsskolan. Om inte förbättringarna genomförs dels till höstterminen 2013 och dels till årsskiftet får kommunen betala en miljon kronor.

Tidigare i vår har Arbetsmiljöverket krävt att alla elever på skolan skall erbjudas läkarundersökning och sagt att om inte skolan saneras kan Arbetsmiljöverket kräva att skolan stängs i januari.
Nu kräver Arbetsmiljöverket att de fukt- och mögelangripna lokalerna i skolan skall vara sanerade och samtliga mögliga och fuktskadade delar i konstruktion och inredning ska vara utbytta före 15 augusti nästa år. Vitet är en miljon kronor.

Ytterligare ett antal åtgärder för att förbättra lokalerna skall dessutom vara genomförda före årsskiftet. I det här fallet utdöms ett vite på 100 000 kronor.

Stadsdel Väster och lokaförsörjningsförvaltningen har lovat att man fram till den planerade ombyggnaden av skolan skall åtgärda miljön i skolan. Det är för att sätta press på detta som Arbetsmiljöverket nu tagit ett beslut där man hotar med vite.
– Trots att ni vetat om problemen och dess omfattning sedan 2008 har ännu ingen sanering påbörjats, skriver Arbetsmiljöverket. Ni har dock vidtagit vissa åtgärder och lovat vidta vissa ytterligare åtgärder.Arbetsmiljöverket finner därför att tiden för förbudet kan bestämmas till den 15 augusti.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emil Löfgren - 20 juli 2014 09:59


Startade lite morgon kaffe till älsklingen, så hon vaknar till liv på morgonen. Nu är hela familjen vakna, dags för frukost. ...

Av Emil Löfgren - 20 juli 2014 09:21

Härligt det är med sovmorgon, barnen sover fortfarande och även sambon också. Själv ligger man och spelar på telefonen i väntan på att alla ska vakna,åså vi kan äta frukost. Troligtvis kommer sambons mamma hit idag och hälsar på, alltid lika trevl...

Av Emil Löfgren - 9 juni 2014 14:29

Denna låten kommer gå på en hel del studentflak nu i år har jag en känsla utav.   ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se